logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Výstava se měla konat  na jaře, avšak z důvodů koronavirové epidemie byl její termín posunut na dobu od 10. do 28. září 2020.

Výstava žáků výtvarného oboru Základní umělecké školy, Praha 7, Šimáčkova 16 nese název "5. SETKÁNÍ".  Je to již popáté co se škola potká s návštěvníky v Galerii ve věži Novoměstské radnice.

Otevírací doba:

úterý - neděle 10 - 18 hod, pondělí zavřeno

mezi 12. - 13. hod 30 minut polední pauza

Během EHD 2020 od 12. do 20. září 2020 otevřeno 10 - 20 hod

 

VSTUPNÉ:

v souvislosti se vstupem na věž:

plné 60 Kč, snížené 40 Kč, rodinné 130 Kč

Během EHD 2020 od 12. do 20. září 2020: zvláštní vstupné:

plné 40 Kč, snížené 25 Kč, rodinné 100 Kč

 

Výstava je rovněž setkáním tří výtvarně pedagogických přístupů, které se v něčem doplňují a v jiném vytváří příjemný vizuální kontrast. Základem výstavy jsou práce vytvořené v období posledních dvou let. Práce odráží výtvarné zkušenosti dětí různého věku.

Na výstavě je prezentována syntéza motivů a témat zpracovaných nejrůznějšími výtvarnými technikami a mnohá témata jsou součástí větších projektových celků. Téma přírody je představeno formou kašírovaných plastik zvířat, ale i v podobě ilustrací k bajkám. Portrét s příběhem, který představuje významné osobnosti a jejich atributy, je proveden technikou linorytu. Malbou je zachyceno téma architektury, kdy architektura, viděná z okna, tvoří pozadí pro zátiší a vzniká tak zajímavé propojení mezi interiérem a exteriérem. Koláž dlaždic sestavená do paneláku, zobrazuje podobu soukromého prostoru za anonymní šedou fasádou. Projekt "Na počátku bylo/je?"nám ukáže práci se slovem a znakem za použití graffiti šablon. Je tu i ukázka z kolekce grafik, kterými se škola prezentovala na Mezinárodní výstavě Lidice 2019.

Již tradičně jsou součástí výstavy i grafiky žáků partnerské školy Aomori City Board of Education z japonského města Aomori. Výstava je součástí prezentací školy u příležitosti oslav 70. výročí jejího založení.

www.zuss.cz





nahoru


logo Novoměstská radnice