logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Koncert byl dne 8. 9. 2020 zrušen organizátorem. 
Bližší informace:  Světlana Tvrzická, MgA. / +420 777 644 768 / info@claireton-chorale.cz 

****************************************************

 

Začátek koncertu: 18:00 hod / Velký sál Novoměstské radnice

Vystoupí:

Dětský sbor Claireton Chorale

Světlana Tvrzická - sbormistryně 

Alex Khristiánov - klavír

 

Program:

L. V. Beethoven, G. Verdi , A. Dvořák, P. Eben, O. Mácha, K. Hašler, J. Vejvoda, D. Vačkář, J. Teml, Z. Lukáš

 

VSTUPNÉ  250 Kč

Rezervace vstupenekna info@claireton-chorale.cz  nebo na mob. tel. 777 644 768,

Prodej vstupenek na místě půlhodiny před koncertem.

 

WEB: www.claireton-chorale.cz

FACEBOOK: https://www.facebook.com/clairetonchorale/

 

VIDEO: https://youtu.be/As85BSxx6E4

 

 

Klánovický dětský sbor Claireton Chorale /sbor čistého tónu aneb sbor Světlany/ byl založen v září roku 1999 a v průběhu svého 19 ti letého působení již zapojil do své činnosti více než 500 dětí, včetně dětí z dětského domova.

Žáci jsou rozděleni do dvou oddělení podle výkonnosti a to do přípravného oddělení a koncertního oddělení. Děti jsou ve sboru vedeny k získání návyků a dovedností sborového i sólového zpěvu v oblasti klasické hudby, ale i jazzu, šansonů a populární hudby.

Během své činnosti se sbor dokázal zformovat ve vcelku životaschopné těleso, které uspořádalo řadu prestižních koncertů: ”Děti dětem" v paláci Žofín, určeném pro postižené děti a děti z dětských domovů z ČR, v Národním domě na Vinohradech, v Obecním domě a v Pantheonu Národního muzea u příležitosti Státního svátku vzniku Československé republiky, hudebně-dramatické pásma "Pohádková říše", "Broučci" a "Český Betlém", konané v Nemocnici na Homolce , v Městské knihovně, v divadlech v Horních Počernicích, Újezdě nad Lesy a v Seleziánském divadle v Kobylisích. Stejně tak i vystoupení sboru v zahraničí na festivalu duchovní hudby "Šumava-Bayerische Wald", 1. Mezinárodním hudebním festivalu v Moskvě, na 17.Mezinárodním sborovém festivalu v Alta Pusteria /Itálie/, na festivalu "Singen ist unsere Freud" v Innsbrucku a v Holandsku na Europa Cantat /Utrecht/, Sborový festival v St. Peterburgu, v Pekingu, Ohridu, pravidelné adventní koncerty v barokním kostele ve Valči nebo slavnostní koncerty , zlaté a stříbrné pásmo v Pěvecké soutěži Pražských dětských sborů, zlaté pásmo na mezinárodním festivalu Zimní pohádka, česko-čínské festivaly Vltava/HAMU, Simon a Juda/, atd.

Sbor a jeho malí sólisté rovněž pravidelně vystupují s orchestrem Felixe Slováčka (Vánoční koncerty a koncerty Hvězd) a v neposlední řadě se dostalo sboru cti nazpívat společně s orchestrem F. Slováčka a sólistkou L. Machálkovou "Českou verzi hymny Evropské unie", složené u příležitosti vstupu ČR do EU na překrásnou melodii Smetanovy Vltavy a tuto hymnu zazpívat při slavnostním okamžiku vstupu na Staroměstském náměstí. Vedle výše uvedené spolupráce je třeba zmínit i spolupráci se skladatelem Zdeňkem Bartákem, Jaroslavem Uhlířem, Zdeňkem Svěrákem, natáčení na ČT1 v pořadu Hodina zpěvu, spolupráce s J.Svěceným a Dvořákem Vivaldianno v O2 aréně, 3x zpívání s R.Watersem, koncert s R.Williamsem /vše v 02 aréně/. Sbou účinkoval ve filmu V. Polesného ”Monstrum” , v koncertech M. Dvořáka a J. Svěceného “Vivaldianno”.

Za zmínku stojí zajisté i nahrávky, které sbor sám či ve spolupráci se známými umělci, za svoji existenci nazpíval a natočil, především pak:

  • "Vánoční písně a koledy", vánoční CD "Šťastné Vánoce Vám Všem…" a "Vánoční a Novoroční Přání", které sbor natočil ve vlastní produkci,
  • spolupráce s Dádou Patrasovou při natáčení ("Discoshow”), Pohádky H.Ch. Andersena - Hitparáda s Dádou, Já s Dádou, Minidiscoshow, Od Andulky po žížalu - spolupráce se skupinou Maxim Turbulenc, na jejichž CD se sbor podílel natočením písně "John Brown", včetně jejího videoklipu. Zajímavá zkušenost pro sbor byla též spoluúčast na koncertech této skupiny (TV pořadů "Dobroty") a na slavnostním koncertě k 10. výročí skupiny v Lucerně. DVD Vánoce v kostele Simona a Juda s J. Hosprovou, M. Kociánovou, M. Sekerou. Koncerty s A. Kalivodovou.

Sbormistryní a zakladatelkou klánovického dětského sboru je Světlana Tvrzická, MgA, absolventka Moskevské konzervatoře a "Ruské Akademie muzických umění Gněsiných", fakulta dirigování, která pracovala do roku 1988 jako sbormistr v "Dětské hudební škole sborového zpěvu" a v "Dětském hudebním divadle" v Moskvě. Od ledna 1989 pracuje jako sbormistr Kühnova dětského sboru, pod vedením sbormistra profesora Jiřího Chvály.





nahoru


logo Novoměstská radnice