logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Bude to večer nabitý krásnou atmosférou a hudbou, která hýčká, hladí na duši a léčí. "Vnímejte, jak se vaše tělo uvolňuje v meditaci či jemném tanci a na tváři se vám objevuje úsměv. Zní nádherná hudba a vaše starosti mizí v dálce... "

MAOK je fenomenální slovenský hudebník, improvizátor, multiinstrumentalista, zpěvák, skladatel a člověk, jehož životní součástí a nejniternějším způsobem sebevyjádření je hudba. Maokova hudba i hlas mají schopnost procházet každou buňkou těla a povznášet ducha. Navozují pocit vnitřního klidu a lásky. Maok je vyhledávaným a pravidelným hostem na mezinárodních festivalech a také tvůrcem filmové hudby (např. ve filmu Bathory Juraje Jakubiska a mnoha filmů o přírodě). Maokova hudba vyjadřuje celé spektrum nejniternějších pocitů a nálad člověka, čímž se dotýká něčeho, co je obsaženo uvnitř každého z nás.

Baví nás propojovat různé druhy umění, a tak si v den na den Maokova koncertu na Novoměstské radnici užijete i výstavu nádherně barevných, poetických obrazů Zuzany Freyji. Dýchne na vás radost, krása, hloubka a jemnost. Příjemně se naladíte na koncert.

 

29. září 2021 / středa|  19:00 – 21:00 h

Vstupné a registrace na koncert:

Registrace a vstup do Velkého sálu je od 18:30 hod.

Prosíme, přijďte včas, abyste si stihli prohédnout i výstavu obrazů.

Prodej vstupenek:

https://www.cestainspirace.cz/cs/vstupenky/#/


TĚŠÍME SE NA VÁS!

 

MAOK:

Hudba je pro mne vyjádřením svobody a lásky. Vyjádřením úžasu z tvořivého okamžiku,  kdy vzniká krása, která nás může uchvátit a zavést nás do barevného a neustále se  měnícího světa naší Duše, anebo v nás může zastavit jakýkoliv pohyb a my se můžeme rozpustit v jediném bodě, v plnosti prázdna, které je zároveň zornicí našeho oka.  Anebo nás může zavést do pulzující extáze planoucího Srdce, anebo nás může provést cestou tance a pohybu, kde splyneme se svým tělem v našich vnitřních rytmech. Anebo si jen tak příjemně pospíme.

Přidejte se k události na Facebooku: https://www.facebook.com/events/308512477254888  

 

ZUZANA FREYJA:

Moje maľby sú splneným snom jedného malého dievčatka o tom, že raz bude umelkyňa. Ráno bude dlho späť, do noci bude tvoriť keď bude mať múzu a inak si bude žiť slobodným a dobrodružným životom.  Je to sen, na ktorý som na takmer 35 rokov zabudla a ktorý čakal v mojej duši až si vzpomeniem a opäť ho uzriem. Som neskonale vďačná, za to, že sa tak stalo a ďakujem všetkým ľuďom a miestam, ktoré mi na ceste rozpomínania pomohli. A ďakujem aj sebe, že som mala odvahu a silu za tým ísť a nevykašlať sa na to a dôverovala, že aj Vesmír podporí trocha moje zdravej extravagancie.

Cez maľbu vyjadrujem svoju lásku k svetu a životu. Milujem farby a hru so svetlom. Som vždy očarená z toho, čo vznikne ich miešaním. Keď maľujem, nikdy neviem čo sa na konci narodí. Fascinuje ma práve to tajomstvo. Tvoriť pre mňa znamená načúvať. Načúvať svojej duši a duši sveta, byť v hlbokom kontakte s viac než ľudským svetom.

Rada experimentujem a kombinujem akryl, tekutý akryl, tuš, pero, pastelky, šablóny, patinu, a patlám rukami. Milujem stekance. Stále sa učím nové veci, nechávam sa inšpirovať, skúšam, stále viac a viac sa hrám, robím chyby a z nich sa učím.  Inšpiruje ma  divoká príroda, zvieratá, kvety a stromy, Hawai’i, múdrosť prírodných národov, symboly a ornamenty rôznych kultúr, snové svety a mnohovrstevnatosť života, tváre, film Avatar a hlbinná imaginácia.

Pred časom ma oslovili priatelia, aby som ich naučila techniky a prístup, akým maľujem. Boli nadšení a tak som začala iných učiť, ako sa slobodne a radostne vyjadrovať farbami, dôverovať sebe, svojej intuícii a odovzdať sa kreatívnemu procesu. Spájam pri tom svoje skúsenosti z intuitívnej maľby s liečivou prácou s našimi vnútornými zvieratami (hlbinná imaginácia) a prácu s vnútorným dieťaťom. Moje živé aj online kurzy majú nádherné ohlasy. Prebudili mnoho kreatívnych duší a pomohli na svet stovkám nádherných diel, ktoré vás chytia za srdce.

S láskou, Freyja

Web: https://freyjaart.com

Facebook: Zuzana Freyja

 

 

CESTA INSPIRACE:

Web: https://www.cestainspirace.cz/cs/experiences/svetelne-ornamenty-2/

Facebook: Cesta Inspirace

 

(Koncert slovenského hudebníka se měl původně konat 22. 7. 2021.) 





nahoru


logo Novoměstská radnice