logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Koncert, který se měl konat 1. 11. 2021, je o rok odložen: 

http://www.nrpraha.cz/program/1174/christian-sands-quartet-spojene-staty/ 

 

 

 

Koncert pořádá P&J Music, s. r. o., je součástí koncertní série Jazz Meets World.

 

Christian Sands - piano / Yasushi Nakamura - bass / Clarence Penn - drums

 

Začátek 19:30 h / Velký sál

Vstupné: od 300 Kč

http://www.pjmusic-eshop.cz/jmw-2021/christian-sands-trio/ 

 

Ve věku 30 let je Christian Sands jedním z nejžádanějších jazzových klavíristů současné jazzové scény. V posledních několika letech cestoval po celém světě jako kapelník a nedávno se objevil jako sideman na nahrávkách Christian McBridea a Gregory Portera. Nejnovější studiové album Christiana Sandse, Facing Dragons, vyšlo na Mack Avenue Records. Na tomto albu s ním hrají Marcus Strickland, Keyon Harrold, Yasushi Nakamura, Jerome Jennings, Caio Afiune, Cristian Rivera a Roberto Quintero

Yasushi Nakamura, rodák ze Seattlu, se ke kontrabasu dostal přes hru na klarinet. Během studií v Seattlu obdržel cenu Lionel Hampton Jazz Festival Award a Louis Armstrong Jazz Award. Po získání bakalářského titulu na Berklee se etabloval na NY jazzové scéně. Pravidelně vystupuje v newyorských klubech jako Blue Note, Birdland, Jazz v Lincoln Center a Smalls. V oblasti jazzu v letech 2002 až 2018 spolupracoval na 43 nahrávkách. V současné době hraje hlavně v kvartetu Adama Birnbauma a v triu Lewa Tabackina.

Clarence Penn je bubeníkem i skladatelem v jedné osobě. Během své kariéry pracoval s Davidem Sanchezem, Jimmym Smithem, Slide Hamptonem, Gregem Hatzem, Stanleym Clarkem, Timem Warfieldem, Bobem Bergem, Dianou Krall, Cyrusem Chestnutem nebo Stephenem Scottem. Jako lídr má na kontě nahrávek 6 alb.





nahoru


logo Novoměstská radnice