logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

 

Koncert meditativní hudby českého hráče na australský domorodý nástroj Ondřeje Smeykala a jeho hostů. Především díky umělecké versatilitě byl Ondřej Smeykal označen americkou organizací DidgeProject jako jeden z nejlepších neaboriginských hráčů na didgeridoo na světě. Kromě Ondřejova vystoupení na didgeridoo a na symfonické gongy si užijete i křest jeho nového CD, které si v ceně vstupenky odnesete s sebou domů.

Hostem večera bude zpěvák Dan Bárta.

 

Velký sál Novoměstské radnice

Kulturní setkání s Ondřejem Smeykalem a jeho didgeridoo.

Začátek koncertu ve 20 hodin

VSTUPNÉ a podrobnosti na www.smeykal.com

VSTUPENKY:

PŘEDPRODEJ probíhá do 21. května 2022!

  • Internetový předprodej vstupenek (do 6. prosince 2021): lenkahellerova@seznam.cz
  • U Džoudyho - místo k zastavení, Jugoslávká 7, Praha 2  (od 25. října 2021)

Kontakt: Ing. Jiří Heller  jiri@heller.cz 

 

https://www.didgeproject.com/artists/didgeridoo-players-you-should-know/

"Rád bych vás srdečně pozval na křest nového CD! Jako vždy, když se mi konečně vyklube nová deska, těšte se, že si ji v ceně vstupenky odnesete s sebou domů... Zatím nebudu prozrazovat, zda se objeví i nějací hosté. Těším se na setkání..."

Ondřej Smeykal

 _________________________

Jako bumerang se vrací nepředpokládatelný průběh prosincových koncertů... A proto jsme se společně s kamarády v produkci dohodli, že se křest nového CD překládá na 24.5. I Dan Bárta potvrdil přesun data. Vstupenky nadále platí. Velmi rád bych si s Vámi všemi křest užil bez stresu a omezení. Příprava desky a čas s tím strávený si to zaslouží.
Těším se na 24.5.2022 v Novoměstské radnici...
Ondřej Smeykal

___________________________

Didgeridoo je tradiční hudební nástroj australských původních obyvatel, tzv. Aboriginců a patří mezi typické symboly Austrálie. První zmínky o tomto nástroji sahají do doby před 40 000 lety. Australský domorodý nástroj didgeridoo zaznamenal v posledních desetiletí značný rozmach popularity. S ničím nezaměnitelný, podmanivý nástroj často nachází svou hudební příležitost jako exotický doprovodný nástroj v nejrůznějších žánrech a svým silným charismatem si získává srdce posluchačů celého světa. Didgeridoo tak dnes můžeme slyšet v celé plejádě variací, od rytmických nástrojů po symfonický orchestr.

Vyjímečné sólové předvedení možností hry na didgeridoo, jeho frekvenční rozsah a zapojení dalších rejstříkových fondů využitelných při hře na současné didgeridoo scéně snad nejosobitěji ztvárňuje český profesionální hráč Ondřej Smeykal.

 

Web: www.smeykal.com
Facebook: https://www.facebook.com/OndrejSmeykalOfficial/





nahoru


logo Novoměstská radnice