logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Velký sál Novoměstské radnice / začátek koncertu v 19 hod

Vstupenky: ZDE

 

Operní gala mladých pěvců

Spolek přátel hudebních talentů i agentura Nachtigall Artists spolupracují již řadu let s Operním studiem při Bavorské státní opeře v Mnichově. Českými frekventanty tohoto projektu byli Petr Nekoranec a Boris Prýgl. Dnes představíme jejich nástupce a budoucí kolegy.

Sopranistka Jessica Niles se narodila v USA. Absolvovala Marcus Institute na Juilliard School v New Yorku, kde získala ocenění za vynikající výsledky. Vystoupila mj. na festivale v Aspenu, v newyorské Alice Tully Hall a v operním domě v St. Louis, kde v roce 2019 získala cenu Gaddes Career Award. Její repertoár zahrnuje mj. role Zuzanky (Figarova svatba), Armidy (Rinaldo), Zerliny (Don Giovanni), Adiny (Nápoj lásky) a titulní roli v Händelově opeře Teseo. Členkou Operního studia Bavorské státní opery je od sezony 2021/22.

Tenorista Liam Bonthrone se narodil ve Skotsku. Absolvoval v Glasgowě Skotskou královskou konzervatoř a v Londýně Guildhall School of Music a Royal Academy of Music. V roce 2020 se probojoval do finále soutěže Kathleen Ferrier Awards. V sezoně 2021/22 debutoval jako Almaviva (Lazebník sevillský) na festivale Opera Nevill Holt v Leicestershire a jako Gonzalve (Španělská hodinka) a Taneční mistr (Ariadna na Naxu) v projektech Royal Academy Opera. Od sezony 2022/23 nastoupí do Operního studia Bavorské státní opery.

Německo-americký basbarytonista Gabriel Rollinson, člen operního studia Opery Frankfurt, studoval na newyorské Manhattan School of Music a v Mnichově na Hochschule für Musik und Theater a na Theaterakademie August Everding. V Prinzregententheater ztvárnil Dona Alfonsa (Così fan tutte) a Leoneho (Attila) a na Salcburském festival 2021 se podílel na provedení dětské opery skladatelky Elisabeth Naske Vom Stern, der nicht haben. V srpnu 2022 se představí jako Idreno v Haydnově Armidě na festivalu v Bregenzu, od září 2022 bude členem Operního studia Bavorské státní opery.

Hostem koncertu je česká mezzosopranistka Monika Jägerová, kterou známe jako vynikající interpretku staré hudby. Na českém operním jevišti debutovala v roce 2017 rolí Mrs. Quickly (Falstaff) ve Slezském divadle Opava. V sezoně 2018/2019 poprvé vystoupila v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě, a to v rolích Kněžny (Sestra Angelika) a Zity (Gianni Schicchi); k dalším rolím na této scéně patří Stará Slovenka (Osud), Kastelánka (J. Křička: Bílý pán aneb Těžko se dnes duchům straší) nebo Barbara/Sofie Petrovna (H. Krása: Zásnuby ve snu). V roce 2022 debutovala v Národním divadle Brno v roli Bradamante (Händel: Alcina). V Teatro Verdi v Terstu se v roli Mrs. Baggot podílela na mezinárodním provedení Brittenovy opery Kominíček. Jako 3. žínka ve Dvořákově Rusalce se představila v roce 2021 v inscenaci španělské divadelní skupiny La Fura dels Baus v Bergenské národní opeře, kam se v lednu 2023 vrátí jako Panoš a Hlas shůry (Parsifal) a v březnu opět jako Dvořákova Třetí žínka.

Mladé pěvce doprovodí na klavír Joseph Beesley. Narodil se v Anglii, studoval na univerzitě v Oxfordu a na Guildhall School of Music and Drama v Londýně. V roce 2021 se stal finalistou soutěže Kathleen Ferrier Awards. Od sezony 2022/23 bude klavíristou v Operním studiu Bavorské státní opery.

 https://www.nachtigallartists.cz/projekty/operni-gala-mladych-pevcu-2022 

 

Koncert pořádá umělecká, produkční a cestovní agentura Nachtigall Artists Management s.r.o., která se zabývá realizací koncertů a koncertních turné v oblasti klasické hudby a opery. Spolupracuje se špičkovými interprety, orchestry, operními domy i festivaly po celém světě.

www.nachtigallartists.cz 

 





nahoru


logo Novoměstská radnice