logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Jazz jako symbol svobody, souznění a solidarity nemůže na festivalu Mene Tekel chybět.

Začátek koncertu:  19:00 hod / Velký sál Novoměstská radnice

Letos uslyšíme Petru Kohoutovou, rodačku z Podskalí, která má na svém uměleckém kontě mj. účast v muzikálech a mnoha uskupeních, např. Chorea Bohemica, Musica Antiqua Praha, Originální Pražský Synkopický Orchestr, Melody Makers OH, Sestry Havelkovy aj.

Petra Kohoutová přivede na pódium své žáky z Hudebně dramatického oddělení Pražské konzervatoře a společně s The Swings zazpívají písně swingové, židovské a muzikálové za doprovodu Jany Vychodilové klavír), Jiřího Růžičky (klavír) a Víta Fialy (kontrabas).

The Swings, pánské vokální kvarteto, u jehož zrodu v roce 1990 stál jazzový zpěvák a skladatel Petr Hanzlík, představí českou i americkou swingovou klasiku v originálním aranžmá.

Petr Hanzlík se zabývá také vlastní tvorbou, kde čerpá především z baroka a jazzu, a podílí se na hudební dramaturgii činoherních děl.

Obsazení: Petr Hanzlík- kapelník, aranžmá, zpěv, Pavel Švestka- zpěv, housle, foukací harmonika, Petr Jindra- zpěv, kytara, Jiří Hruška- zpěv.

Vstup zdarma 

Rezervace na info@menetekel.cz

 

Koncert spolupořádá městská část Praha 2.

Záštitu převzala starostka Ing. Alexandra Udženija.

Dramaturgická spolupráce Ing. Jaroslav Šolc.

 

Mezinárodní projekt  MENE TEKEL ve spolupráci s odbornými institucemi a tvůrčími osobnostmi přináší svědectví o protiprávnosti totalitních režimů.

Web: www.menetekel.cz

Facebook: www.facebook.com/FestivalMeneTekel 





nahoru


logo Novoměstská radnice