logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Velký sál Novoměstské radnice 

Začátek koncertu v 19:30 hodin

Vstupné: 350 Kč /300 Kč

Vstupenky:  ZEN Elements: Japonská a současná hudba - Vstupenky na koncerty, st 26. 6. 19:30 ve městě Praha - GoOut

 

Účinkující:

Akihito Obama, Kizan Kawamura, Reison Kuroda, Annabelle Plum, Žaneta Vítová, Marek Kimei Matvija

 

Trio japonských virtuózů a česká free jazzová dvojice Annabelle Plum & Žaneta Vítová rozezní Velký sál Novoměstské radnice.

Akihito Obama, Kizan Kawamura a Reison Kuroda jsou součástí japonského all-star ansámblu The Shakuhachi 5. Hrají na bambusové flétny shakuhachi [šakuhači] japonskou soudobou a duchovní hudbu. Každý z nich je předním nositelem jiné tradiční, generace dlouhé, linie. Společně se věnují nové hudbě a hledáním současného hudebního výrazu. V pražské Novoměstské radnici zazní jedinečný program, který představí japonské skladatelské osobnosti 20. a 21. století i hudební tradici mnichů komuso vycházející ze zenového buddhismu.


Koncert svou tvorbou doplní české duo Annabelle Plum & Žaneta Vítová. Jejich zvláštní hudební výraz kombinuje freejazzovou spontánnost s poetickou intimitou a minimalismem. Jejich tvorba tak oživuje a aktualizuje zenovou estetiku prožívání přítomného okamžiku. Jako host s nimi vystoupí český mistr na shakuhachi Marek Kimei Matvija.

Koncert pořádá NEIRO Association for Expanding Arts (organizátor International Shakuhachi Festival Prague) ve spolupráci s Arts Council Tokyo a Novoměstskou radnicí, za podpory Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury ČR a hlavního města Prahy.

 

Přidejte se k události na Facebooku:  www.facebook.com/events/955451562847095/  

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=YI4lVN9hT0E

 

 





nahoru


logo Novoměstská radnice