logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Výstava krajského kola stejnojmenné soutěže výtvarného oboru pražských základních uměleckých škol, které se zúčastňují desítky pedagogů ZUŠ s kolektivy svých žáků. Představí jak jednotlivé výtvarné práce provedené různými technikami, tak výtvarné řady a projekty. Nemalou chloubou je i ukázka přípravy portfolií žáků k talentovým zkouškám na vysoké výtvarné školy.

 

OTEVÍRACÍ DOBA - Galerie ve věži 

út - ne 10 - 18 hodin / pondělí zavřeno

mezi 12. - 13. hod 30 minut polední pauza

 

VSTUPNÉ:

v souvislosti se vstupem na věž: plné 60 Kč, snížené 40 Kč, rodinné 130 Kč 

 

Tisková zpráva

Přehlídka výtvarného oboru základních uměleckých škol kraje Praha

,,Oči dokořán”

Výstava ukazuje průřez tvorbou žáků výtvarných oborů pražských ZUŠ. Účastní se jí žáci 51 pedagogů z 21 škol. K vidění jsou různé osobité přístupy k výuce . Některé jsou zaměřeny na výtvarné řady, kde je nosné téma , které se postupně rozvíjí a vyvíjí přes odlišné výtvarné techniky a pojetí, někdy se jedná o jednotlivá umělecká díla řazená do cyklů, či originálních skulptur. Jinde se učí již pokročilá media, videoarty, pracuje se s  počítačovou grafikou, jinde se zase můžete seznámit s technikou fotografie, klasickými technikami malby a grafiky, se sochou nebo s výtvarnými akcemi.

Studium může být pro žáka buď zážitkové a relaxační, které rozvíjí jeho výtvarný cit a vede ho ke vnímání výtvarného umění, nebo záměrné a účelové, kdy pedagog vychovává budoucího profesionálního umělce.

Koncepce výstavy je postavena právě na kontrastu těchto různých pedagogických přístupů a věkové odlišnosti žáků od 5 – 18 let. Výstavní prostory věže končí  patrem příprav -  portfolii úspěšných žáků, která sloužila k talentovému přijímacímu řízení. Právě tito úspěšní studenti se později uplatní jako umělci v různých výtvarných odvětvích.

Letošní ročník přehlídky výtvarných oborů (konaný po 7leté pauze) je spojen  jednotným tématem  ,,Barva je dobrá“ Protože děti mají barvy rády, barev zde bude k vidění dost -  „barva je radost, barva je emoce“. Přijďte se nabít radostí a energií. Srdečně Vás všechny zveme!!!

 

Kontakt pro média a informace o zahájení výstavy:

Mgr. akad. mal. a rest. Jana Anděličová, předsedkyně výtvarné sekce Krajské umělecké rady ZUŠ Praha / tel. 606 220 420 / andelicova@seznam.cz

 

 





nahoru


logo Novoměstská radnice